EWall op Wentinck Event Academy

///EWall op Wentinck Event Academy

EWall op Wentinck Event Academy

Afgelopen vrijdag 9 oktober, waren wij te gast bij de Wentinck Event Academy in Rotterdam, een opleiding waar MBO-studenten worden opgeleid voor de evenementen-industrie

Screen Shot 2015-10-11 at 12.11.25

Christina Alonso Wulfelle, docente op deze opleiding, had ons benaderd met de vraag of wij voor studenten van jaar 4 een gastcollege wilden geven. Zij onderkent als geen ander het belang van personal branding en werkt daarom sinds kort met deze studenten aan het opmaken van hun LinkedIn-profiel.

Zo’n 25 studenten zaten vol verwachting in hun schoolbanken om te horen wat wij hun te vertellen hadden. Het feit dat zij twee tussenuren hadden gewacht om ons verhaal te horen, zegt wat over de motivatie van deze studenten en de betrokkenheid die Christina heeft weten te creëren.

Voor de meeste van deze studenten is branding nog volstrekt nieuw; het feit dat zij na moeten denken over een goede, professionele foto, een CV, het verzamelen van aanbevelingen, een online strategie heeft ze de ogen geopend. Op de vraag wie een aanbeveling aan zijn stagebegeleider had gevraagd, werden twee vingers de lucht in gestoken. Doorvragen leerde ons dat deze studenten een 06nummer konden gebruiken als verwijzing in hun CV. Een prima begin maar wel een begin.

Deze studenten ondervinden een flinke concurrentie op de arbeidsmarkt van HBO-studenten. En steeds meer wordt een HBO-opleiding als voorwaarde gesteld bij functies in de entertainmentindustrie. Niet voor niets stroomt zo’n 50% van de MBO-studenten door naar het HBO.

Maar de automatische doorstroming gaat veranderen. HBO-instellingen mogen straks aan studenten die willen doorstromen vanuit een niet-verwante opleiding aanvullende eisen stellen. Studenten die zo’n overstap willen maken, moeten straks kunnen aantonen dat ze de skills en ambitie hebben om zo’n overstap aan te kunnen en de opleiding succesvol te kunnen afronden.

Nu nog hebben we het over niet-verwante opleidingen maar ook bij aanmelding voor een verwante opleiding wordt er in een intakegesprek gevraagd naar skills, ervaring en ambitie. En deze ontwikkeling zet zich door aangezien zo’n 25 % van de HBO-studenten in het eerste jaar met hun studie stopt omdat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt.

Aan het einde van onze presentatie wilden wij de studenten graag belonen voor hun komst. In overleg met Christina hebben wij besloten om 5 gratis EWall-licenties weg te geven. En om hiervoor in aanmerking te komen, moeten de studenten in een filmpje van maximaal 30 seconden of geschreven tekst aantonen waarom juist zij EWall nodig hebben.

Hiermee eindigde ons bezoek. We zijn natuurlijk erg benieuwd naar de reacties van de studenten en binnenkort zullen wij samen met Christina de winnaars bekend maken. Dan zullen wij opnieuw naar Rotterdam afreizen om deze ambitieuze studenten te helpen met een goede start.

 

 

By | 2018-12-17T19:00:52+01:00 October 11th, 2015|Blog, Nieuws|0 Comments

About the Author:

Wat mij inspireert is (jonge) mensen helpen hun verhaal te ontdekken zodat ze een baan vinden waar hun talent, skills en ervaring het best tot zijn recht komen.

Leave A Comment

Ewall

Ewall