Personal Branding in het FD

///Personal Branding in het FD

Personal Branding in het FD

In de weekend-editie van het Financieel Dagblad staat een artikel over het belang van personal branding. Daarin wordt Tom Scholte aangehaald, een bekende Nederlandse personal branding-trainer. Hij zegt een aantal belangrijke dingen;

“ In het huidige tijdperk, waarin steeds meer op projectmatige basis wordt gewerkt, is het voor je eigen inzetbaarheid van belang om anderen duidelijk te maken wie jij bent en wat jouw toegevoegde waarde kan zijn .”

en

“ Wie duidelijk uitdraagt wie hij is, waar hij goed in is en hoe hij anderen kan helpen hun vraag te beantwoorden of hun problemen op te lossen, wordt gemakkelijker gevraagd en aanbevolen voor een klus die bij hem past.”

IMG_5487

Volgens Nancy Poleon, afkomstig uit de muziekindustrie, is personal branding heel simpel samen te vatten:

“ Waarom het draait, is waar je bekend om wil staan. Welke uniek waarden heb je? Hoe jij je persoonlijkheid neerzet, is bepalend voor het resultaat dat je behaalt.”

Maar hoe doe je dat dan? Je persoonlijkheid neerzetten?
Beiden leggen er de nadruk op dat alle online platforms slechts gereedschap zijn.
De eerste stap is jezelf te onderzoeken. Scholte heeft het in dit verband over een ‘ personal branding mindset ‘; waar wil je naartoe, bewust van je eigen kunnen en wat kan ik voor anderen betekenen.
Poleon zegt met nadruk dat het om authenticiteit gaat; eerlijkheid en transparantie dus. Doe je niet anders voor dan je bent; daar prikken mensen snel doorheen.

Het artikel sluit af met de woorden van Scholte:

‘personal branding is niet zozeer een marketinginstrument als wel een proces waarin je jezelf beter leert kennen waardoor je anderen duidelijk kun maken wat je voor hen kunt betekenen.’

Lees het hele artikel in de bijlage van het FD van 10 oktober 2015

By | 2018-12-17T19:00:22+01:00 October 11th, 2015|Blog, Tips & Tricks|0 Comments

About the Author:

Wat mij inspireert is (jonge) mensen helpen hun verhaal te ontdekken zodat ze een baan vinden waar hun talent, skills en ervaring het best tot zijn recht komen.

Leave A Comment

Ewall

Ewall